back
interior retail

Diagonal Mar Shopping Mall

Barcelona, Spain
2019

<
>
+ info

More than twenty-five years after the construction of the Diagonal Mar shopping center located in Barcelona, the studio has upgraded it to improve acoustics, lightings, and also to incorporate screens, using more sustainable materials. The goal was to turn this space into a more elegant, modern and above all more orderly center. For space’s distribution the «roundabouts» that integrate the shops charge a great prominence, becoming the center part. With a new interior lining, and the incorporation of much more wood located in walls, ceilings and floors, we get greater spatial warmth.

Tras más de veinticinco años de la construcción del Centro Comercial Diagonal Mar de Barcelona, el estudio asume el encargo de actualizarlo para mejorar su acústica, la iluminación, incorporar audiovisual y nuevos materiales de larga durabilidad. El objetivo era convertirlo en un centro más elegante, moderno y, sobre todo, ordenado. Para la zonificación de los espacios las “rotondas” que alojan los comercios cobran un gran protagonismo, convirtiéndose en las alas de centro. Con un nuevo revestimiento interior, y la incorporación de mucha más madera, ubicada tanto en paredes, como en techos y suelos, conseguimos una mayor calidez espacial.

Fotografía: Marek Jarosz